Seringa Lodge är en utmärkt utgångspunkt för att utforska många av de attraktioner som finns i det vackra Lowveld.

Det tar en halv timme att köra bil till Kruger National Park. Parken är belägen mellan den storslagna norra delen av Drakensbergen och Mozambiques kustlandskap. Den är ett av Afrikas viktigaste viltområden och är nästan 20.000 kvadratkilometer stort.

Seringa Lodge erbjuder privat guidade safari turer i Parken i en öppen safarijeep och bushwalks i det närbelägna private naturreservatet Sabi Sands.

Från Seringa Lodge är det bara ett kort avstånd till olika sevärdheter och panoramaturer, vilka omfattar bl.a. Pilgrim’s Rest, Blyde River Canyon, Bourke’s Potholes, God’s Window, Sudwala Caves bara för att nämna några få platser. Vill man också ha lite mer äventyr så kan man ägna sig åt fiske, ridning, forsränning, mountainbiking, paraflygning m.m.

Shoppingcenter och kasino finns mindre än 20 km från lodgen.

Seringa Lodge är också ett utmärkt ställe att bo på om man vill spela golf. Det finns fem stycken 18-håls golfbanor och åtta stycken 9-hålsbanor inom ett avstånd på mindre än 1 timme. Lite extra spänning i golfspelet kan man få om man väljer att kombinera safarin med spel på en 9-hålsgolfbana inne i Kruger Parken.

Safari

Seringa Lodge erbjuder hel- eller halvdagssafari i den världsberömda Kruger National Park.

Safariutflykterna leds av erfarna guider och sker i öppen safarijeep med säten i flera nivåer. Detta innebär att gästerna erbjuds bästa tänkbara möjlighet för att se och fotografera.

En safari i Kruger Parken bjuder på stora chanser att få se ”The Big Five” liksom många av de andra djuren och fåglarna i parkens natur.

Avståndet till Krugerparken är ca 30 minuters bilfärd. Övernattning kan även ordnas i antingen i safaritält eller i bungalow vid något av safarilägren inne i Krugerparken.

Priset är beroende på antalet deltagare. En safarijeep kan ta max 10 passagerare.

Specialsydda arrangemang

Roger Briggs stora kunskap och erfarenhet gör att vi även kan skräddarsy en safari för att tillgodose Era individuella önskemål.

Fågelskådning

Vår stora trädgård med alla dess inhemska träd och buskar har lockat till sig mer än 100 olika fågelarter. Bland dessa finns den sällsynta Bat Hawks som har sitt bo ca 300 m från lodgen.

Roger som själv är en passionerad fågelskådare tar Er gärna med på en promenad i vår trädgård får att introducera Er i vårt rika fågelliv.

Menu